De meest gemaakte verhuisfouten

Verhuizen kan een erg stressvolle bedoeling zijn, Hier zijn een aantal situaties die over het hoofd gezien kunnen worden. Zo kunt u voorkomen dat deze verhuisfouten ook bij uw verhuizing gebeuren.

1. De verhuizing zelf uitvoeren

Professionele verhuizers inhuren is niet goedkoop, maar het is het bijna altijd wel waard. Begrijp me niet verkeerd, u kunt ver komen als u uw vrienden en familie u laat helpen met uw verhuizing. Maar er zullen veel riskante situaties voorkomen terwijl u ook nog kwetsbare en dure meubels in uw handen hebt. Ook zijn verhuisbedrijven meestal volledig verzekerd tegen arbeidsongelukken en schade en weten verhuizers hoe ze meubels moeten beetpakken, inpakken, inladen, onbeschadigd demonteren en monteren. 

Ook beschikken verhuisbedrijven zoals wij over diverse verhuisliften, erg handig als je gaat intrekken naar een appartement op een hoger gelegen etage.

2. Onnodig alles meenemen

Het is nu de perfecte moment om van al uw oude rotzooi af te komen, hoe minder je hebt hoe minder je hoeft te verhuizen. Toch word er nog steeds heel vaak uitgesteld en word er op het laatste moment toch snel alles in een doos gegooid om later uit te zoeken. Minder meenemen kan ook helpen om de kosten van je verhuizing te verminderen. Verhuisbedrijven kunnen ook helpen met het afvoeren van uw oude inboedel en uw woning bezemschoon opleveren.

3. Niet goed inpakken van de verhuisdozen

Pak uw verhuisdozen goed in, dit houd in dat je de dozen niet té zwaar of té licht moet inpakken let daar ook bij op dat je het gewicht goed verdeeld. Pas ook op voor vloeistoffen dat deze dicht zijn en het liefst ingepakt. Wij leveren bij onze complete verhuizingen inpakpapier voor het serviesgoed en dezelfde type dozen. hierdoor is de kans op kapotte items heel klein. Ook kunt u er altijd voor kiezen om het inpakwerk door een verhuisbedrijf te laten uitvoeren dit is altijd een betere keuze omdat verhuizers weten hoe ze het beste moeten inpakken. Meestal word de verhuizing dan wel in 2 dagen gesplitst.

4. Onvoldoende parkeerplaats voor de verhuiswagen

Aan ruimte is er vaak gebrek als je met een verhuiswagen ergens wilt parkeren. Dit geldt ook bij het laad en losadres, de bedoeling is dat de verhuiswagen zo dicht mogelijk bij de woning kan staan, laat buren weten dat je gaat verhuizen en parkeer samen de auto’s in de vakken waar de verhuiswagen moet komen te staan. Een mens heeft gemiddeld zo een 300 spullen in zijn huis (reken maar uit hoe vaak een verhuizer op en neer moet lopen). Ook is het prettiger voor het overige verkeer als de verhuiswagen niet de hele weg hoeft te blokkeren.

5. Verhuizen van een groot huis naar een klein huis

Dit is geen verhuisfout, maar houd er wel rekening mee dat het waarschijnlijk heel vol komt te staan of dat er heel veel dingen niet gaan passen. De verhuizers moeten notabene nog door het huis kunnen lopen om alles op zijn plek te kunnen zetten. Wees realistisch met wat er wel mee kan en wat niet.

6. Dozen niet labelen

Op de verhuisdozen kunt u schrijven naar welke kamer de dozen toe mogen gaan. Dit is een zeer belangrijke stap, omdat de verhuizers anders telkens moeten vragen waar de doos die ze op dat moment in hun handen hebben heen moet gaan, waarschijnlijk moet er dan in de doos gekeken worden wat er in zit en dit kost enorm veel  tijd en onnodige moeite. Een handige tip is ook om de deurposten te labelen zodat de verhuizers ook weten welke kamer ermee bedoeld word.

Conclussie

Wil je dus het beste en minst stressvolle verhuizing beleven, dan is het de beste keuze om een verhuisbedrijf de klus van je over te laten nemen, Neem contact met een verhuisadviseur op. Zorg dat je onnodige items al hebt weggegooid voor de verhuizing en dat je goed voorbereid bent met goed ingepakte dozen waarop staat waar ze heen mogen gaan in het nieuwe huis. Ook is het handig om te zorgen voor voldoende parkeerplaats voor de verhuiswagen(s). 

verhuizers gezocht
Next PostRead more articles

This Post Has One Comment

Geef een reactie